A co z naszymi emeryturami? Dla nauczycieli prawo działa wstecz?
W POLSCE (szczególnie w sprawie nauczycieli) DZIAŁA WSTECZ!!! Ja kształciłam się z myślą, że po 20 latach pracy z kredą przy tablicy będę mogła odejść na wcześniejszą emeryturę (naiwna ze mnie kobieta)! PIERWSZĄ i jedyną umowę o pracę podpisałam w 1990 roku i myślałam, że ONA MI GWARANTUJE tą emeryturę! Całe lata robiłam kolejne PŁATNE studia (ZGODNIE Z POTRZEBAMI SZKOŁY) - to już ukończone 5 kierunków! Jednak okazało się, że PRAWO ZADZIAŁAŁO WSTECZ - cóż straciłam nadzieję na wcześniejszą emeryturę..... Kolejny raz OKRADZIONO nas z tego co gwarantowano nam wcześniej!! A my - jak to NIEZGRANA GRUPA ZAWODOWA - nie bronimy się!!!!
Może TNSP rozwiąże nasz problem (gdy Związki zawiodły) i pomoże nam złożyć SKARGĘ do Strassburga, skoro w naszej ojczyźnie zamiast nas bronić to OKRADAJĄ i wykorzystują......
.... a ZAPEWNIALI, ŻE CZAS PAŃSZCZYZNY MINĄŁ.....

P. S. Myślę, że jeśli i TUTAJ będziemy się licytować, KTO WIĘCEJ a KTO MNIEJ pracuje, to i TNSP padnie tak jak nasze Związki (nieszczęsne)...... Darujmy to sobie, proszę! Wszyscy jesteśmy tym zmęczeni....

Pozdrawiam wszystkich Forumowiczów