Forum Towarzystwa Nauczycieli Szkół Polskich
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.
Czy dotarł do Ciebie email aktywacyjny?
Wrzesień 05, 2010, 08:14:06

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Szukaj:     Szukanie zaawansowane
Forum w wersji testowej
49 wiadomości w 14 wątkach, wysłane przez 118 użytkowników
Najnowszy użytkownik: Wilromy1
* Strona główna Pomoc Szukaj Zaloguj się Rejestracja
+  Forum Towarzystwa Nauczycieli Szkół Polskich
|-+  Forum główne
| |-+  O TNSP
| | |-+  Czy Stowarzyszenie spełni oczekiwania nauczycieli?
« poprzedni następny »
Strony: 1 [2] Drukuj
Autor Wątek: Czy Stowarzyszenie spełni oczekiwania nauczycieli?  (Przeczytany 1962 razy)
alberus2009
Newbie
*

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #15 : Grudzień 06, 2009, 06:53:50 »

Podpisałem deklarację i wierzę, że Stowarzyszenie pomoże nam w  łączeniu rozbitego środowiska. Jak bardzo jest ono rozbite, niech świadczy fakt, że na apel, by koledzy i koleżanki dokonali prostego wyliczenie godzin zajęć  ponad limit  w ciągu jednego miesiąca, odpowiedziały jedynie dwie osoby z zespołu ponad stu zatrudnionych w moim gimnazjum i w liceum pod jednym dachem. To dowód na absolutną apatię, a może strach,że jakiekolwiek działanie może być nielojalnością wobec pracodawcy ?
Miesiąć listopad akurat nadawał sie do takich wyliczeń znakomicie: szkolenia o unijnych funduszch od wczesnego popołudnia  do 20.00. w trzech seriach po 4 godziny jedna. Wszystko po to, by dowiedzieć się, że szkoła i tak takich wniosków składac nie może / z małymi wyjątkami/, tylko fundacje, stowarzyszenia etc. Rewelacje te tak naprawdę są solidnie rozpisane na stronach internetowych organizacji pozarządowych, więc całe to szkolenie nie wiadomo, po co ?
Jestem ciekaw, czy prezes Barbara Nowak otrzymała raporty od nauczycieli o godzinach ponad limit, czy to wystarczajacy materiał i jaki jest efekt tej akcji ?
gosia
Newbie
*

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #16 : Grudzień 13, 2009, 03:00:15 »

Smutny gdzie są wszyscy? Gdyby to była cisza przed burzą to bym się cieszyła. Śmiem jednak wątpić....Nic dziwnego, że robią z nami co chcą, skoro jesteśmy tacy bezradni i potulni.
haczyk
Newbie
*

« Odpowiedz #17 : Styczeń 17, 2010, 08:28:39 »

Witajcie.
Brawo dla Adriana, od lat to krzywda dla nauczycieli piszącycz o awans i podwyższenie kwalifikacji.Sztuczne uzupełnianie tabelki sztuczne udowadnianie osiągnięć. Podobno dobry nauczyciel, to jak dawny ksiądź, z powołania.Uwierzcie mi, spotykałem takich młodych którym naprawdę sprawiało to przyjemnoć.A teraz oni liczą godziny zamiast osiągnięć atysfakcyjnych.Bo zaangażowania takiego nie można wpissać do awansu zawodowego.
RODZIC...bardzo dużo racji w tym poście.I to może to ten sam powód tej apati nauczycielskiej,za parę lat to czterolatki pójdą do szkoły bo jak to przecież zkażdego można zrobić robota . To wnaszycz rękach jest działanie a kiedy pozwalają nam wybierać TAK lub NIE to nie paczmy na ich za i przeciw lecz rządźmy się własnymi prawami.
POZDRAWIM WSZYSTKICH SERDECZNIE.
AnetaS
Newbie
*

« Odpowiedz #18 : Luty 04, 2010, 09:14:20 »

A co z naszymi emeryturami? Dla nauczycieli prawo działa wstecz?

W POLSCE (szczególnie w sprawie nauczycieli) DZIAŁA WSTECZ!!! Ja kształciłam się z myślą, że po 20 latach pracy z kredą przy tablicy będę mogła odejść na wcześniejszą emeryturę (naiwna ze mnie kobieta)! PIERWSZĄ i jedyną umowę o pracę podpisałam w 1990 roku i myślałam, że ONA MI GWARANTUJE tą emeryturę! Całe lata robiłam kolejne PŁATNE studia (ZGODNIE Z POTRZEBAMI SZKOŁY) - to już ukończone 5 kierunków! Jednak okazało się, że PRAWO ZADZIAŁAŁO WSTECZ - cóż straciłam nadzieję na wcześniejszą emeryturę..... Kolejny raz OKRADZIONO nas z tego co gwarantowano nam wcześniej!! A my - jak to NIEZGRANA GRUPA ZAWODOWA - nie bronimy się!!!!
Może TNSP rozwiąże nasz problem (gdy Związki zawiodły) i pomoże nam złożyć SKARGĘ do Strassburga, skoro w naszej ojczyźnie zamiast nas bronić to OKRADAJĄ i wykorzystują......
.... a ZAPEWNIALI, ŻE CZAS PAŃSZCZYZNY MINĄŁ..... Smutny

P. S. Myślę, że jeśli i TUTAJ będziemy się licytować, KTO WIĘCEJ a KTO MNIEJ  pracuje, to i TNSP padnie tak jak nasze Związki (nieszczęsne)...... Darujmy to sobie, proszę! Wszyscy jesteśmy tym zmęczeni.... Smutny

Pozdrawiam wszystkich Forumowiczów  Uśmiech
Andy
Newbie
*

Navigare necesse est....

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #19 : Luty 12, 2010, 02:05:23 »

Stowarzyszenie jest potrzebne dla wyartykułowania opinii rożnych środowisk nauczycielskich na bieżące problemy. Nie musi być masowe lecz powinno zająć taką pozycję, aby z nim się liczono. Trzeba jak najczęściej upubliczniać stanowisko Towarzystwa w różnych kwestiach. O kim media nie donoszą, ten nie istnieje....    Płacz

Pozdrawiam wszystkich - Andy
Andy
Newbie
*

Navigare necesse est....

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #20 : Marzec 05, 2010, 08:24:58 »

Czy ta strona zamarła? A może Towarzystwo jest w stanie snu zimowego? Mrugnięcie

Pozdrawiam wszystkich - Andy
Strony: 1 [2] Drukuj 
« poprzedni następny »
Skocz do:  

Działa na MySQL Działa na PHP Powered by SMF 1.1.10 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!